
برندگان دومین جایزه «پرانتز» مشخص شدند
دومین دوره جایزه «پرانتز» با معرفی برندگان خود در سه بخش «رمان جنایی»، «رمان تاریخی» و «مجموعه داستان کوتاه» به کار خود پایان داد.
به گزارش دبیرخانه این جایزه، دومین دوره جایزه ادبی «پرانتز» با حضور تعداد بسیاری از نویسندگان، مترجمین، ناشرین، فعالان حوزه ادبیات و مخاطبان کتاب و ادبیات، بیستوهشتم بهمنماه با برگزاری مراسم اختتامیه پایان یافت. در ابتدای این مراسم جهانگیر شهلایی، نویسنده و دبیر جایزه پرانتز ضمن خوشامدگویی به حاضرین با اشاره به ساز و کار جایزه و نحوه بررسی آثار از طریق آکادمی، گفت: «عهد من در مقابل زحمات شما نویسندهها و داورها صیانت از آرای شماست. شما بنویسید چون ما جز نوشتن کاری از دستمان بر نمیآید. من هم قول میدهم تا روزی که بتوانم پرانتزش را باز کنم تا نوشتهتان خوانده شود.»
آکادمی «پرانتز» در این دورهی برگزاری خود، در بخش رمان تاریخی، کتاب «برآمدن آفتاب زمستانی» نوشتهی رضا جولایی از نشر چشمه را به عنوان برترین اثر این بخش معرفی کرد. آقای جولایی پس از دریافت تندیس، با بیان اینکه «از نسل ما نویسندگانی که با گلشیری فقید هم دوره بودهایم افراد زیادی باقی نماندهاند» بابت وجود این چنین جریانات ادبی اظهار خشنودی کرد. اسدالله امرایی ضمن اهدای تندیس این بخش از جایزه به رضا جولایی سخنانی در باب اهمیت ادبیات و نوشتن گفت و اظهار کرد که زنده بودن ما به نوشتن است و برای آنهایی که نویسنده نیستند، به خواندن. میتوان گفت «مینویسیم، پس هستیم.»
«برآمدن آفتاب زمستانی» در این دوره از جایزه در بخش نهایی با «دردونه جمالباجی» نوشتهی علی دینمحمد از نشر زرین اندیشمند، «عمارت پریزادگان» نوشتهی محمد پروین از نشر مروارید، «عیدی موتورچی» نوشتهی مولود سوزنگران از نشر صاد و «ولی افتاد مشکلها» نوشتهی فریدون مجلسی از نشر مروارید رقابت کرد.
در بخش رمان جنایی، کتاب «رد خون بر پلکهایمان» اثر رها فتاحی در نشر برج بالاترین امتیاز را از آکادمی جایزه دریافت کرد. آقای فتاحی پس از دریافت تندیس بهترین رمان جنایی، گفت که امیدوارم در آینده اگر این چنین اتفاقاتی رخ داد، دوستانم ایران باشند و هر کدام بخاطر مشکلاتی مثل نگرفتن مجوز برای کتابهایشان مجبور به ترک اینجا نشده باشند. رقبای این کتاب در بخش جنایی، «به یک قاتل شرافتمند جهت همکاری نیازمندیم» نوشتهی مجتبی خلیفهزاده از کتابسرای تندیس، «پوست بر زنگار» نوشتهی اشکان اختیاری از نشر برج، «راز مرگ امیرعلی فرزانه» نوشتهی داریوش عابدی از انتشارات قدیانی، «وارث خاموشی» نوشتهی مهدیه زرگر از کتابسرای تندیس بودند.
در بخش بهترین مجموعه داستان کوتاه، اعضای آکادمی «پرانتز»، کتاب «مترسک» نوشتهی عباس باباعلی از نشر نیماژ را بهترین اثر تشخیص دادند. این کتاب همراه با «آش ترخینه با یک وجب روغن» نوشتهی آیه اسماعیلی از نشر روزگار، «بیستونه قاب خالی» نوشتهی جواد صفوی از نشر سیب سرخ، «صدای باد در لیوان خالی» نوشتهی احسان منصف خوشحساب از نشر سیب سرخ، و «هرمنوتیک در حیاط خلوت» نوشتهی آرش خوشصفا از انتشارات روشنگران و مطالعات زنان در بین نامزدهای نهایی این بخش بود.
در پایان اختتامیه، تندیس دیگری با عنوان تندیس «شگفتی سال» نیز به کتاب «عیدی موتورچی» نوشتهی مولود سوزنگران از نشر صاد اهدا شد. خانم سوزنگران پس از دریافت تندیس در سخنانی گفت «من در چاه ننوشتن بودم، عیدی موتورچی طناب انداخت بیرون آمدم.»
در این مراسم افرادی همچون اسدالله امرایی، فریدون مجلسی، رضا جولایی، محمدحسن شهسواری، مسعود بربر، لاله زارع، امین حسینیون، آتوسا زرنگار شیرازی، اصغر نوری، سعید سیمرغ، ابوالفضل میرباقری از نشر تندیس، سارا اصغرزاده از نشر چترنگ، مهسا کاظمپور از نشر نیماژ، امیرمحمد آقایی از نشر باژ، محمد عزیزی از نشر روزگار، شمسالدین فلاح هاشمی از نشر صاد، پوریا رسا از نشر زرین اندیشمند، معصومه اکبری از نشر سیب سرخ، و بسیاری دیگر نیز حضور داشتند. اصغر نوری، لاله زارع و مسعود بربر نیز در این مراسم سخانی در مورد هر بخش انجام دادند.
جایزه «پرانتز»، جایزهای مستقل ادبی است که به همت جهانگیر شهلایی هر سال برگزار میشود. دورههای فرد این جایزه به بررسی رمانهای تالیفی در ژانر گمانهزن میپردازد و دورههای زوج این جایزه، رمانهای تالیفی جنایی، تاریخی و مجموعه داستانهای کوتاه را بررسی میکند.
اولین دورهی این جایزه اسفندماه ۱۴۰۲ با معرفی برندگان خود در ژانر «گمانهزن» پایان یافته است.
پایان خبر